1
2
3
4

Ai emoții la interviul de angajare? Află cum să le gestionezi

13 Februarie 202075

Vocea tremurândă, incoerența, transpirația excesivă, limbajul necontrolat al corpului sunt doar câteva aspecte care-ți pot trăda emoțiile în fața recrutorului.

E normal să ai emoții la un interviu de angajare, iar recrutorii chiar apreciază emoțiile constructive. Însă nu ar trebui să le lași să te copleșească sau să-ți genereze stări de neliniște astfel încât să nu-ți mai poți pune în valoare calitățile.

Favoriții recrutorilor sunt candidații relaxați, spontani. Iar cheia unui interviu de succes stă în dobândirea stării care să-ți confere încredere în propriile forțe. Pregătirea îți oferă 50% șanse de reușită.

Cum să scapi de emoții?

  • Citește cu atenție cerințele și responsabilitățile jobului;
  • Pregătește un discurs în care să pliezi experiența ta pe cerințele și responsabilitățile jobului;

  • Analizează activitatea companiei pentru care candidezi, evaluează punctele forte ale acesteia, micile probleme și propune soluții de gestionare;
  • Află ce întrebări pun recrutorii la interviu și care sunt cele mai potrivite răspunsuri;

  • Pregătește întrebări pentru recrutor. Ele te vor ajuta să afli care sunt șansele de a evolua în cadrul companiei, cum arată o zi de muncă în firma respectivă, precum și detalii despre cultura companiei, sistemul de beneficii;
  • Alege o ținută în care să te simți confortabil și care să nu-ți dea emoții;

  • Oricare ar fi abordarea recrutorului la interviu, nu te intimida, nu te bloca, încearcă să fii spontan și să oferi cele mai bune răspunsuri. În fond, un interviu este doar o experiență, din care înveți.
18
cursuri gratuite
Credem că intruirea la distanță este o oportunitate
valoraosa pentru tineri

Despre platformă

E-focus este o platformă online elaborată și dezvoltată de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Fiind o platformă e-learning, aceasta reprezintă utilizarea de media electronică și a tehnologiilor informaționale și de comunicație, în domeniul educației nonformale a tinerilor, în ceea ce privește cariera acestora.

Cu platforma ”e-focus”, ai acces la resurse educaționale gratuite, îți folosești timpul rațional pentru formare, comunici într-un mediu prietenos pentru tineri și ești în același timp conectat la un viitor al tehnologiilor moderne. Misiunea platformei este îndreptată în a ajuta tinerii, să obțină informațiile actualizate despre carieră, inclusiv obținerea de cunoștințe și abilități necesare în diverse domenii de interes profesional. Platforma este o oportunitate oferită absolut gratuit tuturor, și este elaborată în baza principiilor de accesibilitate, flexibilitate și adaptabilitate.