1
2
3
4

Cum să îmbrățișezi schimbarea

05 Iunie 2020185

Cu toții știm că obținerea succesului într-o lume care se schimbă atât de repede poate fi dificilă câteodată. Pentru că este vorba de schimbare.
Un nou job înseamnă colegi, mediu de lucru și responsabilități noi. O demisie înseamnă noi căutări a unui job mai bun. Și este esențial să nu permitem realității să ne copleșească. Da, schimbarea poate deveni foarte stresantă și frustrantă. Însă e important să știm că deși nu putem împiedica schimbările constante, putem învață să ne controlăm reacțiile față de ele.

Schimbarea – cum ne putem adapta?
Acceptă schimbarea ca pe un lucru natural
Suntem ființe umane și întruna ne transformăm. Învățăm mereu ceva nou și ne stăruim să fim la curent cu tehnologia. Lumea noastră se schimbă într-un ritm atât de rapid, încât, uneori, nici nu observăm asta. Iar ca să nu fim copleșiți de ceea ce ni se întâmplă trebuie să acceptăm și să ne adaptăm schimbărilor.

Ia-ți angajamentul de a învață pe întreg parcursul vieții
Dacă schimbarea este constantă, atunci și învățarea trebuie să fie continuă. Învățarea ne ajută să ne simțim ca și cum ne-am mișca împreună cu lumea veșnic schimbătoare. Acest lucru ne ajută să nu ne simți lăsați în urmă.

Menține-ți sănătatea
Schimbarea, chiar și cea pozitivă, este stresantă. Pentru a împiedică stresul să ne acapareze, trebuie să ne păstrăm sănătatea fizică, printr-o dietă sănătoasă, odihnă și exerciții fizice regulate. De asta trebuie să ținem cont mai ales în această perioadă în care ne-am petrecut mult timp acasă.

Privește schimbarea ca pe o oportunitate
De multe ori privim schimbarea ca pe ceva rău, asta se întâmplă doar pentru că ne este teamă de necunoscut. La atitudinea noastră față de schimbări trebuie să lucrăm și să înțelegem că este unul dintre cele mai bune instrumente de management de care dispunem. Caută oportunități în fiecare schimbare din viață ta.

Găsește-ți o echipă bună de sprijin
Multe schimbări din viață noastră ne pun în situația de a ne baza pe ceilalți pentru sprijinul emoțional sau pentru sfaturi. Înconjoară-te de oameni care îți pot oferi aceste lucruri, dar nu uita că trebuie să înveți și să asculți.

Meditează
Concentrarea asupra trăirilor tale interioare te ajută să te pregătești pentru schimbările pe care trebuie să le înfrunți în fiecare zi. Ia-ți câteva momente pentru a-ți limpezi gândurile.
Ce trebuie să știi, dincolo de cele menționate anterior, este că schimbarea e unul dintre lucrurile care ne arată că trăim, că evoluăm. Eșecurile sunt și ele parte din schimbare și cât de des nu ne-am confrunta cu ele, acestea ne vor îndruma spre succes.

18
cursuri gratuite
Credem că intruirea la distanță este o oportunitate
valoraosa pentru tineri

Despre platformă

E-focus este o platformă online elaborată și dezvoltată de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Fiind o platformă e-learning, aceasta reprezintă utilizarea de media electronică și a tehnologiilor informaționale și de comunicație, în domeniul educației nonformale a tinerilor, în ceea ce privește cariera acestora.

Cu platforma ”e-focus”, ai acces la resurse educaționale gratuite, îți folosești timpul rațional pentru formare, comunici într-un mediu prietenos pentru tineri și ești în același timp conectat la un viitor al tehnologiilor moderne. Misiunea platformei este îndreptată în a ajuta tinerii, să obțină informațiile actualizate despre carieră, inclusiv obținerea de cunoștințe și abilități necesare în diverse domenii de interes profesional. Platforma este o oportunitate oferită absolut gratuit tuturor, și este elaborată în baza principiilor de accesibilitate, flexibilitate și adaptabilitate.