1
2
3
4

De ce angajatorii nu te sună după ce ai expediat CV-ul sau după ce ai fost la interviul de angajare?

31 Iulie 2020108

Cu toate astea, uneori, curiozitatea în raport cu tăcerea angajatorului poate avea valoare messengeriană: Oare de ce n-a vrut? Oare de ce m-a respins? Dar oare m-a respins? Oare de ce n-a vrut să iasă? Poate vrea să insist? Și, în general, de ce tace?, de unde se nasc ceaiuri băute în tăcere, lacrimi răzlețe brăzdând obraji, priviri în gol și bloguri despre cine pe cine merită.

Așadar, de ce nu dau angajatorii feedback?
Pentru că – vai, cuțit în inimă – nu te consideră suficient de bun și nici nu-și mai bat capul (capetele, dacă-i un comitet întreg) să-ți dea de știre.
Pentru că CV-ul nu le place, fie că este formatat greoi, fie că pur și simplu nu le este pe plac, fie că nu conține ceea ce caută ei.
Pentru că nu mai e valabilă oferta de angajare (nu mai vor să angajeze pe postul respectiv sau deja au angajat pe altcineva).
Pentru că n-ai furnizat documentele cerute.
Pentru că procesul de selecție durează.
Se întâmplă, însă, ca tu să fii cu un pas mai aproape de angajare – ai fost deja și la interviu – iar pasul ăsta să se dovedească nimic mai mult decât un prilej de a sta crăcănat în stand-by, pentru că angajatorul deja după interviu nu dă de știre, cu toate că, aparent, erai calificabil teoretic pentru jobul respectiv, de vreme ce ai ajuns în această fază.

De ce s-o fi întâmplând asta?
Pentru că – vai, același cuțit în inimă, răsucit un pic spre dreapta – nu te consideră la fel de bun ca altcineva care, la fel de bine, a fost la interviu.
Pentru că te-au văzut incompatibil cu atmosfera și cultura organizațională.
Pentru că s-a dovedit că ai mințit în CV.
Pentru că ai fost perceput ca arogant.
Pentru că în social media au găsit ceva ce ai postat și nu le-a plăcut.
Pentru că ți-ai vorbit de rău foștii angajatori.
Astea toate sunt posibile motive. Poate să nu fie niciunul, pot să fie mai multe la pachet, pot să fie toate o dată.
Dacă ai fost și la faza interviului, după asta poți telefona ca să mulțumești pentru minunata și neasemuita experiență a întâlnirii tete-a-tete, iar din tonul vocii și atitudine, ai putea înțelege cam care-i treaba.
Iar cel mai bine – conchide sursa – e să nu te oprești din căutat. Caută, caută, caută, și s-ar putea să găsești ceea ce îți dorești și ceea de ce ai nevoie cu adevărat.

Iar acum, notă pentru angajatori:
Nimic din cele de mai sus nu reprezintă o scuză pentru a nu oferi un răspuns – negativ sau pozitiv – și a lăsa candidatul să aștepte ca un câine-n ploaie. Aveți bun simț și oferiți feedback.

18
cursuri gratuite
Credem că intruirea la distanță este o oportunitate
valoraosa pentru tineri

Despre platformă

E-focus este o platformă online elaborată și dezvoltată de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Fiind o platformă e-learning, aceasta reprezintă utilizarea de media electronică și a tehnologiilor informaționale și de comunicație, în domeniul educației nonformale a tinerilor, în ceea ce privește cariera acestora.

Cu platforma ”e-focus”, ai acces la resurse educaționale gratuite, îți folosești timpul rațional pentru formare, comunici într-un mediu prietenos pentru tineri și ești în același timp conectat la un viitor al tehnologiilor moderne. Misiunea platformei este îndreptată în a ajuta tinerii, să obțină informațiile actualizate despre carieră, inclusiv obținerea de cunoștințe și abilități necesare în diverse domenii de interes profesional. Platforma este o oportunitate oferită absolut gratuit tuturor, și este elaborată în baza principiilor de accesibilitate, flexibilitate și adaptabilitate.