1
2
3
4

Importanța statutului marital în recrutare

11 Februarie 202069

Una dintre opțiunile pe care trebuie sa le bifezi pe site-urile de job-uri este statutul marital. Sigur te-ai întrebat ce contează daca ești căsătorit sa nu, poate chiar ai ignorant sa menționezi, însă exista companii care se uita la acest aspect in funcție de profilul candidatului.

Persoanele căsătorite – implicate la job pe termen lung

Pentru job-uri in contabilitate, marketing, office management, sunt preferate persoanele stabile, de preferat cu familie sau femeile divorțate. Angajatorii au nevoie de garanția că persoanele respective vor stabilitate financiara și profesională, prin urmare vor fi implicate în proiecte pe termen lung, își vor da interesul și vor lupta pentru îmbunătățirea rezultatelor. Datele despre statutul marital al femeilor sunt importante. Femeile se concentrează mai mult asupra carierei și dezvoltării profesionale după un divorț, fiind așadar determinate să facă performanță în job-uri dificile din vânzări sau încheieri de asigurări.

Job-uri pentru care celibatarii sunt preferați

În domeniul construcțiilor și în vânzări, angajatorii preferă candidații necăsătoriți, fără obligații familiale astfel încât să fie dispuși pentru relocare și deplasări periodice. De regulă, pentru posturile de management în aceste domenii avem și candidați la 40 ani+ care au familie. În acest caz, încă din timpul interviului discutăm despre familie, despre ce aspecte implică o relocare (serviciul soțului/soției, școala copiilor, bone, etc.), iar procesele de recrutare sunt, de regulă, de lungă durata.

Domeniul IT

Este singurul domeniu unde statutul marital nu contează. Cererea este mai mare decât oferta, iar angajatorii apreciază skill-urile tehnice, noile tehnologii, experiență și leadership-ul. Odată descoperit acel candidat care are si skill-urile potrivite job description-ului, compania a câștigat un angajat valoros pentru care gândește planuri de dezvoltare profesională.

Statutul marital – motiv de discriminare

Cazurile de discriminare apar în mod implicit în procesele de recrutare. Exista și angajatori care au reticenta în angajarea persoanelor căsătorite pentru că, în concepția lor, aceste persoane nu vor fi dispuse să stea peste program. Prin urmare, în anunțuri, apar cuvinte cheie precum: fără obligații familiale, disponibilitate pentru program prelungit – cerințe care pot fi considerate discriminatorii, chiar dacă angajatorul le argumentează ca fiind parte din responsabilitățile postului scos la concurs. Un alt motiv discriminatoriu este graviditatea si maternitatea, unele companii nefiind dispuse să angajeze persoane pentru care sa plătească în scurt timp concedii de maternitate.
În orice situație, îngrădirea accesului la muncă a persoanelor căsătorite sau care intenționează să aibă sau au copii este contrară legislației.

Este interzis ca un angajator să solicite unei candidate să prezinte un test de graviditate și/sau sa semneze un angajament că nu va rămâne însărcinată sau că nu va naște pe durata de valabilitate a contractului individual de muncă.

Întrebări discriminatorii la interviu

Printre întrebările la care te sfătuiesc să nu răspunzi se numără: Ești căsătorit? Ai copii sau ai planuri sa faci copii? Angajatorii pun astfel de întrebări pentru a afla disponibilitatea ta pentru lucru și folosesc adesea informațiile pentru a decide dacă angajează sau nu un candidat. Conform businessinsider.com, nu trebuie să răspunzi la astfel de întrebări pentru că nu sunt legale. Dacă totuși ești pus într-o situație mai puțin confortabilă, încearcă să oferi răspunsuri alternative.

În cadrul interviului, vei întâlni și astfel de situații cu întrebări incomode. Chiar dacă eviți răspunsul la aceste întrebări, poți să faci impresie generală bună prin cunoașterea informațiilor despre companie, despre industrie, despre cerințele postului și cum te poți plia acestora.

18
cursuri gratuite
Credem că intruirea la distanță este o oportunitate
valoraosa pentru tineri

Despre platformă

E-focus este o platformă online elaborată și dezvoltată de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Fiind o platformă e-learning, aceasta reprezintă utilizarea de media electronică și a tehnologiilor informaționale și de comunicație, în domeniul educației nonformale a tinerilor, în ceea ce privește cariera acestora.

Cu platforma ”e-focus”, ai acces la resurse educaționale gratuite, îți folosești timpul rațional pentru formare, comunici într-un mediu prietenos pentru tineri și ești în același timp conectat la un viitor al tehnologiilor moderne. Misiunea platformei este îndreptată în a ajuta tinerii, să obțină informațiile actualizate despre carieră, inclusiv obținerea de cunoștințe și abilități necesare în diverse domenii de interes profesional. Platforma este o oportunitate oferită absolut gratuit tuturor, și este elaborată în baza principiilor de accesibilitate, flexibilitate și adaptabilitate.