1
2
3
4

Machiaj de sărbători

16 Decembrie 201928

Există ca în fiecare an câteva tendințe demne de luat în considerare. Trebuie să alegi ceea ce ți se potrivește cel mai bine ținând cont de: culoarea pielii, a ochilor, a părului, de anumite trăsături, dar și de ținută. Evită culorile, produsele și stilurile care nu te avantajează.

Tendințe

1. Farduri strălucitoare. Anul acesta de sărbători se poarta în continuare fardurile strălucitoare, atât cele argintii și aurii, cât și nuanțele mai sofisticate de arămiu, albastru și violet. Dacă optezi pentru un astfel de machiaj, încercă să urmezi regula clasică și să nu folosești în exces celelalte produse cosmetice. Sunt suficiente: fondul de ten obișnuit, pudra, un fard de obraz discret și un luciu de buze neutru. Nu uita că întotdeauna ceea ce este prea mult strică.

2. Aspect fresh. Din gentuța ta de cosmetice nu ar trebui să lipsească iarna aceasta o cremă hidratantă de bună calitate. Hidratarea este foarte importantă pentru piele. Degeaba te dai cu fond de ten dacă pielea este uscată, te va îmbătrâni și iți va scoate in evidenta toate imperfecțiunile. Nu trebuie să lipsească de asemenea: anti cearcănul (urmează să petreci serios, iar oboseala ar putea să își facă simțită prezența mai ales în jurul ochilor), un clește pentru întoarcerea genelor (ochii sunt permanent o sursă de atracție, iar genele lungi și întoarse vor fi întotdeauna seducătoare), pudra (pentru reîmprospătarea machiajului), un fard de obraz (cu particule mici strălucitoare potrivite culorii pielii tale; în acest sezon sunt recomandate nuanțele de roz care dau senzația de prospețime).

3. Sprâncene naturale. Se poartă sprâncenele cu un aspect natural. Dacă ai intrat un pic prea tare cu penseta în ele poți folosi un creion pentru a le reface aspectul. Un finiș de invidiat vei obține folosind o ceara de sprâncene (recomandată mai ales dacă ai sprâncene rebele).

4. “Smoky Eyes”. La modă în 2009 și foarte potrivit pentru petrecerile de sfârșit de an acest tip de machiaj se realizează destul de simplu. Ai nevoie, în principiu, de un creion negru și farduri în nuanțe de gri, maro sau mov, în funcție de preferința. La final folosește și un rimel rezistent, care să te salveze în cazul în care încep să-ți lăcrimeze ochii datorită frigului. Nu trebuie să disperi nici dacă ești adepta machiajului “ochi de pisică”, se poartă încă, dovada e că nici vedetele nu au renunțat la el.

5. Buze pasionale. Alege o culoare care să se potrivească pielii tale, de exemplu vișiniu pentru un ten deschis sau coral pentru tenul măsliniu. Ai grijă însă ca rujul sau gloss-ul să fie hidratante pentru a te proteja de frig.

Nu uita să zâmbești și totul va fi perfect.

18
cursuri gratuite
Credem că intruirea la distanță este o oportunitate
valoraosa pentru tineri

Despre platformă

E-focus este o platformă online elaborată și dezvoltată de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Fiind o platformă e-learning, aceasta reprezintă utilizarea de media electronică și a tehnologiilor informaționale și de comunicație, în domeniul educației nonformale a tinerilor, în ceea ce privește cariera acestora.

Cu platforma ”e-focus”, ai acces la resurse educaționale gratuite, îți folosești timpul rațional pentru formare, comunici într-un mediu prietenos pentru tineri și ești în același timp conectat la un viitor al tehnologiilor moderne. Misiunea platformei este îndreptată în a ajuta tinerii, să obțină informațiile actualizate despre carieră, inclusiv obținerea de cunoștințe și abilități necesare în diverse domenii de interes profesional. Platforma este o oportunitate oferită absolut gratuit tuturor, și este elaborată în baza principiilor de accesibilitate, flexibilitate și adaptabilitate.