1
2
3
4

Menține relația cu echipa chiar și de la distanță

14 Octombrie 202076

Uneori, colegii de birou sunt atât coechipierii noștri, cât și prietenii, cu care obișnuim să ne petrecem timpul liber și să avem diverse activități și-n afara orelor de program. Pandemia ne-a perturbat realitatea cu care eram obișnuiți, iar o mare parte dintre noi lucrăm astăzi de acasă. Echipa cu care interacționam zilnic înainte, nu mai e în prezent fizic alături de noi.
Și din studii se poate observa cât de mult ne lipsesc oamenii de la job, având în vedere că absența socializării și discuțiilor cu colegii sunt principalele lucruri pe care le-au menționat într-un sondaj angajații care lucrează de acasă.
Conexiunea cu echipa de la job devine o misiune dificilă în acest context. Dacă și tu te numeri printre cei care nu știu cum să păstreze relația cu colegii de la birou, atunci acest articol este pentru tine. Ne-am gândit să-ți punem la dispoziție câteva modalități prin care te poți simți mai aproape de echipa ta, chiar și lucrând de acasă.

Iată cum să păstrezi conexiunea cu echipa, chiar și de la distanță

Împărtășește cu echipa vești din viața ta personală
Atunci când lucrezi de la distanță, un lucru important care te poate face să te simți mai aproape de oamenii de la job, este să fii cât mai deschis și să împărtășești cu ei întâmplările din viața ta, desigur, în măsura în care-ți dorești acest lucru. Dacă nu iubești să vorbești despre viața ta personală, atunci poți să sfătuiești cu echipa activitățile interesante pe care le faci, pozele cu animalul tău de companie sau chiar cu grădina pe care o amenajezi. Astfel de discuții te vor ajuta să simți că faci parte în continuare dintr-un colectiv.

Folosește tehnica Pomodoro cu un coleg de birou
Cum funcționează această tehnică? Pentru început trebuie să-ți împarți task-urile dintr-o zi în mini-sarcini care pot fi îndeplinite în 25 de minute. Dacă îți e greu să vizualizezi întreaga zi de lucru, atunci planifică-ți doar jumătate de zi și revin-o în a doua parte a zilei cu restul planului. Iar ca să te ajute în relația cu echipa, încearcă să faci asta împreună cu câte un coleg. Spre exemplu, vă puteți seta un cronometru pentru fiecare interval de 25 de minute, iar apoi să discutați despre ce ați reușit să faceți în acest timp sau unde vi s-a părut mai provocator.

Implică momentele familiale în activitățile de la job
Știm deja că majoritatea angajaților care lucrează fac pauze de la job pentru a spăla haine, pentru a găti ceva sau chiar pentru câteva minute de meditație. Însă, nu la asta ne referim, ci mai degrabă îți propunem să nu-ți fie rușine dacă în timpul unei ședințe, pisica ta apare în decor. De fapt, aceasta este o oportunitate de a introduce un nou tip de legătură socială cu ai tăi colegi sau chiar cu managerul.

Stabiliți o oră sau o zi pe care să o dedicați lucrurilor bune
Pentru a depăși granița pe care ne-a stabilit-o pandemia, poți să alegi, împreună cu colegii, o oră sau o zi a fericirii, în care să vorbiți doar despre lucrurile bune care vi s-au întâmplat, să vă concentrați toată atenția pe ele. Desigur, nu poți ignori întotdeauna problemele, dar o pauză de la ele este mereu binevenită.

Propune o întrebare a săptămânii sau cuvântul zilei
Poți să creezi un canal pe Discord sau într-o altă aplicație pe care o folosiți pentru a comunica, denumit întrebarea săptămânii. Întrebările pot fi scurte și simple, dar poți teste și curiozități mai interesante. Vei obține răspunsuri inedite și de asemenea, vei afla multe lucruri noi despre colegii tăi. Avantajul acestui exercițiu este că nu toată lumea trebuie să fie online simultan, fiecare poate intra și răspunde ori de câte are timp.

18
cursuri gratuite
Credem că intruirea la distanță este o oportunitate
valoraosa pentru tineri

Despre platformă

E-focus este o platformă online elaborată și dezvoltată de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Fiind o platformă e-learning, aceasta reprezintă utilizarea de media electronică și a tehnologiilor informaționale și de comunicație, în domeniul educației nonformale a tinerilor, în ceea ce privește cariera acestora.

Cu platforma ”e-focus”, ai acces la resurse educaționale gratuite, îți folosești timpul rațional pentru formare, comunici într-un mediu prietenos pentru tineri și ești în același timp conectat la un viitor al tehnologiilor moderne. Misiunea platformei este îndreptată în a ajuta tinerii, să obțină informațiile actualizate despre carieră, inclusiv obținerea de cunoștințe și abilități necesare în diverse domenii de interes profesional. Platforma este o oportunitate oferită absolut gratuit tuturor, și este elaborată în baza principiilor de accesibilitate, flexibilitate și adaptabilitate.