1
2
3
4

Nu renunța la job atât de ușor

14 Februarie 202093

Indiferent care sunt nemulțumirile pe care le ai legate de actualul job, nu putem spune ca există un moment potrivit când sa-ți dai demisia. Însă cu siguranță putem vorbi de cele mai proaste momente să renunți la job. Chiar dacă zilele au devenit un adevărat infern la birou și iți dorești să scapi cât mai repede să iei o decizie asumată, calculată și să fii bine informat. Vrei să pleci de la actualul job? Nu renunța de la o zi la alta, gândește-te, analizează această decizie și încearcă să descoperi când ar fi cel mai potrivit moment să pleci.
Cele mai proaste momente să renunți la job.
Asigură-te că ai luat în considerare toate detaliile și că această decizie este în favoarea ta. Iată, așadar, când nu este bine să iți dai demisia.
Te-ai certat cu managerul sau cu un coleg?
Certurile la birou nu sunt ieșite din comun. Ele pot să aibă loc, mai ales atunci când există diferențe foarte mari de opinie. Dacă te afli într-o situație conflictuală cu managerul sau un coleg, încearcă să faci tot posibilul pentru a evita subiectele ce pot agrava situația. Unele conflicte, dacă sunt minore, pot trece odată.
Nu ai o altă ofertă de job. Să iți dai demisia nu este cea mai bună opțiune atunci când nu ai altă ofertă de job. Chiar dacă sunt foarte multe locuri de muncă disponibile, acest lucru nu îți oferă siguranță că vei găsi ușor un alt job. Mai mult decât atât, și perioadele în care cererea pentru specializare ta poate să scadă, ceea ce înseamnă că vei avea mai puține șanse să te angajezi din nou.
Știi că managerul intenționează să te concedieze
Poate îți pare o mișcare inteligentă să renunți la o companie înainte să renunțe managerul la tine, însă în același timp poți comite o greșeală. Dacă informațiile pe care le ai nu îți confirma bănuielile, este recomandat să amâni o astfel de decizie. În plus, orice concediere vine la pachet cu un avertisment și o perioadă de preaviz, timp în care poți să cauți un alt loc de muncă.
Nu ai un fond de economii
Să-ți dai demisia poate fi destul de costisitor. În cazul în care nu ai câțiva bani salvați, această decizie ar putea să nu fie cea mai bună. Ține cont și de faptul că vei avea de plătit unele facturi sau servicii, iar toate aceste cheltuieli se adună și nu pot fi evitate.
Mai ai zile de concediu.
Unul dintre cele mai proaste momente să renunți la job este și acela în care mai ai zile de concediu. Nu ai decis ce îți dorești să faci? Planifică-ți un concediu, timp în care te relaxezi sau îți cauți un alt loc de muncă. În orice caz, folosește toate resursele de care dispui și gândește în avantajul tău.
Un membru al familiei are probleme de sănătate.
Un job vine la pachet și cu unele beneficii medicale, motiv pentru care este important să iei în calcul și acest detaliu. Dacă un membru al familiei are probleme de sănătate, poate ca ar fi mai bine să amâni decizia de a renunță la job.

18
cursuri gratuite
Credem că intruirea la distanță este o oportunitate
valoraosa pentru tineri

Despre platformă

E-focus este o platformă online elaborată și dezvoltată de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Fiind o platformă e-learning, aceasta reprezintă utilizarea de media electronică și a tehnologiilor informaționale și de comunicație, în domeniul educației nonformale a tinerilor, în ceea ce privește cariera acestora.

Cu platforma ”e-focus”, ai acces la resurse educaționale gratuite, îți folosești timpul rațional pentru formare, comunici într-un mediu prietenos pentru tineri și ești în același timp conectat la un viitor al tehnologiilor moderne. Misiunea platformei este îndreptată în a ajuta tinerii, să obțină informațiile actualizate despre carieră, inclusiv obținerea de cunoștințe și abilități necesare în diverse domenii de interes profesional. Platforma este o oportunitate oferită absolut gratuit tuturor, și este elaborată în baza principiilor de accesibilitate, flexibilitate și adaptabilitate.