1
2
3
4

Pentru cei care cred că alții trăiesc mai bine

16 Decembrie 2020652

Dacă comparația cu ceilalți nu aduce nimic important în viața ta, atunci de ce să încerci în mod constant să simți aceste inferiorități, invidie și nedreptate?

Nu te mai compara cu alții
Comparăm absolut totul: salariul, îmbrăcămintea, fizicul, numărul de abonați din Instagram. În mod surprinzător, cel mai neplăcut lucru într-o astfel de comparație nu este deloc faptul că comparăm lucruri superficiale măsurabile (sau incomensurabile), ci că comparăm tot ceea ce este mai rău cu ceva mai bun la o altă persoană.
Acest lucru se datorează faptului că știm cât de rea poate fi viața noastră, în timp ce facem doar presupuneri despre viața altora. Uneori, nu se poate observa nici măcar că „partea altcuiva” nu este atât de frumoasă, pentru că oamenii, de regulă, spun doar povești bune despre ei înșiși, cei care sunt mândri, cum ar fi promovarea, nunta sau vacanța. Dar nimeni nu se laudă cu zilele grele și, în acest moment, comparăm existența noastră imperfectă cu realizările incredibile ale „adversarilor” noștri.

Poți controla o singură viață – a ta.
Obiceiul nesănătos de a ne compara cu ceilalți oameni duce doar la nemulțumire, ne distrage atenția și ne forțează să cheltuim energie urmărind succesul celorlalți în loc să ne atingem propriul succes. Comparațiile sunt interminabile.
Dar dacă comparația cu ceilalți nu aduce nimic important în viața noastră, atunci de ce să ne străduim în permanență pentru sentimente nesfârșite de inferioritate, invidie și nedreptate?
Concurența poate fi uneori adecvată, dar nu se aplică vieții noastre. Suntem cu toții unici și speciali în felul nostru. Ești, de asemenea, unic și special, așa că acceptă-te așa cum ești.

Dăruiește, ajută și slujește pe alții
S-au făcut foarte multe cercetări care demonstrează beneficiile carității și nu numai din partea beneficiarilor săi, ci și pentru fericirea și sănătatea celor binefăcători.
De zeci de ani, oamenii de știință au arătat că emoțiile pozitive afectează funcționarea corpului nostru, promovând producția de endorfine și „hormonul iubirii” oxitocină, care induce sentimente de căldură și fericire. Mai mult, există o veche zicală: „Dacă îți dorești fericirea eternă, ajută pe cineva”.
Fericirea vine la noi sub formă de bunătate și bucurie – feedback pozitiv la tot ceea ce am făcut pentru a-i ajuta pe ceilalți. Și asta ne face să apreciem viața în general.

Prin donarea de bani, timp, aptitudini sau talente, ai un scop bine definit spre care mergi
Fundația pentru munca de caritate ar trebui să fie construirea unei vieți prospere, precum și propria dezvoltare și dezvoltarea hobby-urilor.
Donațiile caritabile regulate, dedicarea timpului nostru altora și îndrumarea sinceră ne umple viața cu mici raze de fericire pe măsură ce vedem roadele ajutorului nostru și îmbunătățim viața cuiva.
Întinzând o mână de ajutor, cu atingerea fiecărui nou obiectiv, adăugăm valoare vieții noastre.
Faptul că suntem capabili să ajutăm o altă persoană ne face să apreciem și mai mult ceea ce avem deja. Și cu cât oferim mai mult, cu atât dobândim mai mult sens în viață. Este un fel de cerc vicios pozitiv în care bunătatea ne face fericiți și fericirea ne încurajează să fim mai amabili.

Fii recunoscător pentru lucrurile mici care oferă bucurii simple
Una dintre cele mai mari greșeli se datorează faptului că acordăm prea mult timp lucrurilor pe care nu le avem, nu celor pe care le avem deja. Iar acest lucru contrazice însăși esența satisfacției vieții.
În loc să te gândești la lucruri neplăcute care formează doar amintiri neplăcute, e mai bine să faci o listă cu lucrurile care îți aduc plăcere. Învață-ți creierul să vadă pozitivul, pentru că numărul constant de victorii mici aduce mult mai multă satisfacție, dacă le compari cu evenimente mari și rare care (după cum credem noi) ne vor duce la încântare.

Trebuie să înțelegi că fericirea noastră nu depinde de bunuri materiale.
Motivul pentru care atât de mulți oameni se luptă să dea sens vieții este pentru că ei cred că lucrurile materiale aduc fericire. Facem cumpărături pentru că noi credem că vor adăuga confort, siguranță și diversitate în viața noastră. Dar banii nu ne pot face mai fericiți.
Dacă vrem cu adevărat să atingem fericirea, va trebui să ne dedicăm tot timpul și energia dezvoltării valorilor interne: umanitate, bunătate și dragoste. De îndată ce calitățile vieții simple sunt arătate în toată gloria sa, vom putea începe să ne bucurăm de toate lucrurile mici și libere care sunt deja prezente în viețile noastre.
Retrage-te pentru un timp într-un mediu liniștit, să reflectezi asupra vieții tale și să-ți exprimi recunoștința pentru ceva – viața ar trebui să aibă sens și să fie conștientă.
Uită-te în interiorul tău, acceptă-ți esența și realizează că fericirea trăiește în tine de mult timp.
Satisfacția este atunci când o persoană este mulțumită de viața sa și de tot ce are. Nu trebuie să încetăm să învățăm lucruri noi, să ne dezvoltăm și să învățăm lumea. Aspirațiile noastre ambițioase ar trebui să ne facă fericiți să devenim o versiune mai bună a noastră în cele din urmă.
Aprecierea pentru progresul nostru este parte integrantă a fericirii și, prin urmare, trebuie să învățăm cum să ne măsurăm succesul pentru a alege în mod conștient fericirea, deoarece, la fel ca orice în această viață, satisfacția depinde doar de alegere.
Decide pentru tine cât de bună este viața ta acum, începe să te bucuri de darurile din prezent, fă tot ceea ce îți permite să te dezvolți și te face fericit, și nu te transforma în cel mai rău dușman, recurgând la comparații toxice.
Prin educarea viziunii corecte a lumii și a abordării vieții, vom vedea că avem deja tot ceea ce este necesar pentru fericire.
La urma urmei, faimoasa zicală că iarba arată întotdeauna mai verde pe cealaltă parte înseamnă de fapt altceva: circumstanțele altcuiva par întotdeauna mai de dorit decât ale tale proprii, dar de fapt, acest lucru nu este deloc așa.
Trebuie să fii recunoscător pentru oportunitatea de a fi fericit, și așa a fost întotdeauna.

18
cursuri gratuite
Credem că intruirea la distanță este o oportunitate
valoraosa pentru tineri

Despre platformă

E-focus este o platformă online elaborată și dezvoltată de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Fiind o platformă e-learning, aceasta reprezintă utilizarea de media electronică și a tehnologiilor informaționale și de comunicație, în domeniul educației nonformale a tinerilor, în ceea ce privește cariera acestora.

Cu platforma ”e-focus”, ai acces la resurse educaționale gratuite, îți folosești timpul rațional pentru formare, comunici într-un mediu prietenos pentru tineri și ești în același timp conectat la un viitor al tehnologiilor moderne. Misiunea platformei este îndreptată în a ajuta tinerii, să obțină informațiile actualizate despre carieră, inclusiv obținerea de cunoștințe și abilități necesare în diverse domenii de interes profesional. Platforma este o oportunitate oferită absolut gratuit tuturor, și este elaborată în baza principiilor de accesibilitate, flexibilitate și adaptabilitate.