1
2
3
4

Trucuri utile pentru a-i spori șansele CV-ului tău de a fi vizualizat

12 Octombrie 202087

Una dintre cele mai mari așteptări pe care le ai când aplici pentru un job este ca recrutorul să-ți vizualizeze aplicarea. Datele e-focus arată ca 2020 este anul candidaților maturi. Companiile caută intens oameni cu experiență potrivită jobului, iar asta se vede nu doar în numărul de CV-uri vizualizate, ci şi într-o creștere a numărului de joburi adresate specialiștilor.
Ce-i drept nu poți controla între procesul de recrutare, dar poți acorda atenție felului în care aplici la un job, astfel încât să te bucuri de vizualizare CV.
Unul dintre cele mai importante criterii de care merită să ții cont atunci când aplici pentru un job este experiența:„Ar trebui să te uiți la locurile de muncă care corespund experienței tale, care sunt din orașul tău sau din orașul în care vrei să lucrezi”, spune Bogdan Badea.

Crește șansele de vizualizare CV. Aplică pe moment
Pentru a te ajuta să aplici cât mai repede, e-focus îți trimite zilnic sau săptămânal alerte cu joburile noi sau poți intra chiar tu pe platforma de joburi. De acolo poți opta pentru afișarea acestora în funcție de dată, de la cele mai noi postate la cele mai vechi.
Odată ce ai identificat cele mai recente joburi apărute ar fi bine să te numeri printre primii aplicanții pentru a-i spori șansele CV-ului tău de a fi vizualizat. Sunt anumite locuri de muncă unde angajatorii se grăbesc foarte tare. De exemplu, domenii precum retail, transport/logistică, producție trebuie să funcționeze 24/24 sau 12 ore pe zi. Și tocmai de aceea, ai șanse mai mari ca aplicarea ta în aceste domenii să fie vizualizată dacă o realizezi la scurt timp după postarea anunțului de job.

Aplică în cel mult 2 săptămâni de la postarea anunțului pentru joburile de birou!
Nu este o regulă să aplici imediat ce este postat jobul. De multe ori este ideal să-ți adaptezi CV-ul la cerințele jobului, să redactezi o scrisoare de intenție care să te diferențieze. Dacă aplici pentru unul dintre joburile de birou, recrutorii chiar recomandă să nu te grăbești și să-ți iei acest timp de pregătire a aplicării.
Ideal ar fi să verifici întotdeauna data publicării și data expirării jobului și să aplici în decurs de o săptămână sau cel mult două de la postarea acestuia, pentru a-ți crește șansele ca aplicarea ta să fie vizualizată. Cu cât aplicarea ta este mai aproape de termenul de expirare al anunțului de job, cu atât scad șansele ca CV-ul tău să fie vizualizat.

Ce se întâmplă totuși dacă aplic mai târziu? Mai am șanse de vizualizare a CV-ului?
Sunt șanse mari ca postul să fie deja ocupat dacă aplici aproape de termenul de expirare a unui anunț. Dar nu e întotdeauna o regulă. Este posibil ca recrutorul să fi început interviurile și, dacă nu este mulțumit de candidați pe care i-a întâlnit, să continue să vizualizeze CV-uri și chiar să extindă valabilitatea anunțului. O altă situație este cea în care recrutarea deja s-a încheiat, dar dacă CV-ul tău corespunde așteptărilor angajatorului poți fi luat în considerare pentru posturi viitoare similare.
Dacă te hotărăști să aplici mai târziu, este bine totuși să te asiguri că aplicarea ta este de actualitate și credibilă. Poți verifica dacă jobul este încă activ pe site-ul companiei. Ia în considerare domeniul în care aplici, dar și competiția pentru un anumit job. Cu cât domeniul este mai neșaț și competiția este mai mică. În astfel de situații, CV-ul este binevenit oricând în termenul de valabilitate al anunțului. Dacă știi pe cineva din compania respectivă și acea persoană este de acord să te recomande, nu ezita să trimiți CV-ul și pe e-mail și în titlu să-i menționezi numele.

18
cursuri gratuite
Credem că intruirea la distanță este o oportunitate
valoraosa pentru tineri

Despre platformă

E-focus este o platformă online elaborată și dezvoltată de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Fiind o platformă e-learning, aceasta reprezintă utilizarea de media electronică și a tehnologiilor informaționale și de comunicație, în domeniul educației nonformale a tinerilor, în ceea ce privește cariera acestora.

Cu platforma ”e-focus”, ai acces la resurse educaționale gratuite, îți folosești timpul rațional pentru formare, comunici într-un mediu prietenos pentru tineri și ești în același timp conectat la un viitor al tehnologiilor moderne. Misiunea platformei este îndreptată în a ajuta tinerii, să obțină informațiile actualizate despre carieră, inclusiv obținerea de cunoștințe și abilități necesare în diverse domenii de interes profesional. Platforma este o oportunitate oferită absolut gratuit tuturor, și este elaborată în baza principiilor de accesibilitate, flexibilitate și adaptabilitate.