1
2
3
4

Acte necesare la angajare. Află ce documente să pregătești pentru job.

06 Februarie 202076

Acte necesare la angajare. Află ce documente să pregătești pentru job.

Tocmai ce ai acceptat un job care îți place și vrei să faci impresie bună: să pregătești din timp acele acte necesare angajare. E ca și cum ai pleca într-o nouă călătorie, de această dată în cariera ta. Și dacă atunci când pleci din țară este oarecum simplu, pentru că ai nevoie de carte de identitate/pașaport și eventual viză, în voiajul spre jobul mult dorit, dosarul de la check-in este mult mai stufos, dar adaptat întotdeauna destinației unde călătorești. Este important să-l gândești și în funcție de domeniul în care vei lucra, de specificul jobului și să iei în calcul că unele acte sunt obligatorii, altele au caracter opțional. Iată ce documente ar trebui să le duci colegilor de la HR!

Acte necesare angajare 2020

·copia buletinului de identitate. Acestea sunt necesare pentru a dovedi domiciliul, reședința și identitatea;

·copii ale diplomelor de studiu (de preferat cea mai recentă diplomă de studiu):

·copii ale certificatelor cursurilor de formare (dacă este cazul);

·certificatul medical.

·extrasul bancar pentru contul în care se transferă salariul.

Documente suplimentare pentru angajare

Pe lângă aceste documente obligatorii, angajatorul poate solicita și păstra pentru dosarul tău următoarele acte pe care le consideră importante pentru desfășurarea relațiilor de muncă, pentru certificarea legalității și corectitudinii completării registrului de angajați, dar și pentru calculul salariului. Unele dintre ele (declarațiile) sunt puse la dispoziție de angajator și le semnezi în ziua în care semnezi și contractul de muncă:

  ·copie după certificat de naștere, certificat de căsătorie, certificat de naștere al copilului, decret de divorț;

  ·CV, semnat și datat de angajat.

  ·adeverința de la fostul angajator

  ·recomandări de la fostul angajator – o modalitate de verificare a aptitudinilor tale, din ce în ce mai cerută de angajatori, copia permisului de conducere, dacă este cazul;

  ·dosarul judiciar în original;

  ·copie din fișa militară, dacă este cazul;

Călătoria spre jobul mult dorit trebuie pregătită exact așa cum te pregătești pentru un sejur în afara țării. Specificul jobului sau al destinației îți spun întotdeauna ce acte să ai la îndemână. Dar impresia bună vine când ai și documente suplimentare, cum ar fi recomandările sau calificările, care îți dau un start bun la noul job. Și e așa bine când voiajul începe cu soare.

18
cursuri gratuite
Credem că intruirea la distanță este o oportunitate
valoraosa pentru tineri

Despre platformă

E-focus este o platformă online elaborată și dezvoltată de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Fiind o platformă e-learning, aceasta reprezintă utilizarea de media electronică și a tehnologiilor informaționale și de comunicație, în domeniul educației nonformale a tinerilor, în ceea ce privește cariera acestora.

Cu platforma ”e-focus”, ai acces la resurse educaționale gratuite, îți folosești timpul rațional pentru formare, comunici într-un mediu prietenos pentru tineri și ești în același timp conectat la un viitor al tehnologiilor moderne. Misiunea platformei este îndreptată în a ajuta tinerii, să obțină informațiile actualizate despre carieră, inclusiv obținerea de cunoștințe și abilități necesare în diverse domenii de interes profesional. Platforma este o oportunitate oferită absolut gratuit tuturor, și este elaborată în baza principiilor de accesibilitate, flexibilitate și adaptabilitate.