1
2
3
4

7 cărți pe care să le citești acum pentru dezvoltarea personală

23 Decembrie 2020768

Una dintre cele mai importante investiții pe care merită să le faci în noul an este cea în dezvoltare personala și profesională. Într-o perioadă cu multe incertitudini, angajatorii apreciază candidații dornici să învețe continuu, având astfel cunoștințele și abilitățile necesare să se adapteze schimbărilor din business.
BookAuthority identifică și evaluează cele mai bune cărți de dezvoltare personala din lume, pe baza recomandărilor unor lideri și experți de elită. Iată care sunt alegerile acestora pentru 2021. Merită să te bucuri de ele în vacanță și oricând ai câteva ore libere 😊.

1. Shift Your Mind

Autor:Brian Levenson
Într-un moment în care este important să ne adaptăm și să lucrăm cu noi înșine pentru a ne schimba mindsetul, Shift Your Mind îți vine în ajutor. Vei învăța nouă schimbări mentale pentru a-ți fi mai ușor să ajungi la performanță. Vei înțelege importanța fiecăreia dintre aceste schimbări și când să le faci.
Autorul Brian Levenson prezintă modul său de lucru cu oamenii de elită. Fiecare capitol include exerciții care-ți permit să explorezi schimbarea, folosind abilități precum vizualizarea, atenția (mindfulness) și auto-conștientizarea. Te vei bucura de o lectură energizantă plină de povești și sfaturi distractive care funcționează cu adevărat, iar în final vei cunoaște mai bine cel mai provocator domeniu dintre toate: mintea.

2. Invaluable

Autor: Maya Grossman
Ai obiective îndrăznețe în carieră pentru noul an și nu ai idee cum să faci primul pas? Ai obținut o diplomă sau două, dar îți este greu să treci de la teorie la practică și să faci lucrurile să se întâmple în „lumea reală”? Poate nu ai avut la dispoziție resursele adecvate pentru a obține succesul. În această carte captivantă și practică, expertul în marketing și coach-ul în carieră, Maya Grossman, îți prezintă 10 abilități pe care fiecare profesionist trebuie să le stăpânească, pentru a evolua de la un candidat „tipic” la acel talent pe care fiecare companie dorește să-l atragă și să-l rețină.
Veți învăța cum să dezvolți mentalitatea specifică unui antreprenor și să-ți creezi propriile oportunități, pentru a evolua în carieră. Cartea cuprinde povești reale de viață și exerciții astfel încât să poți aplica cu ușurință cele 10 abilități. Maya împărtășește strategiile care au ajutat-o să primească 10 promovări în 15 ani, să lucreze pentru companii precum Google și Microsoft și să crească de la o poziție de execuție la una de vicepreședinte.

3. Get a life

Autor: Rick Hughes
Linia între job și viața personală este poate foarte fină de când lucrezi de acasă. Ba chiar de multe ori cele două aspecte se suprapun. Echilibrul dintre job și viața personală poate fi greu de găsit și menținut pe măsură ce evoluezi profesional și circumstanțele se schimbă. Cartea pentru dezvoltare personala Get a life este un ghid extrem de practic pentru a te ajuta să disociezi cele două aspecte din viața ta și să dozezi bine timpul pentru fiecare. Scrisă de un coach cu experiență, consilier și consultant în domeniul sănătății, Rick Hughes, acoperă subiecte diverse în care te vei regăsi de la evaluarea propriilor nevoi, delegarea și gestionarea volumului de muncă, miturile perfecționismului, până la gestionarea și investițiile în relațiile la locul de muncă și acasă.Vei descoperi sfaturi, studii de caz și planuri de acțiune utile, fondate în cei peste 25 de ani de experiență ai autorului, care te vor ajuta să găsești echilibrul care funcționează pentru tine.

4. How to go work

Autor: Lucy Clayton, Steven Haines
Și 2021 se anunță un an plin de provocări, iar competiția pentru un loc de muncă se anunță destul de mare. În plus vor fi probabil și schimbări pe care nu le putem anticipa cărora va fi nevoie să le faci față din postura de candidat. Însă nu ești singur în această provocare.
Lucy Clayton, CEO și antreprenor și Steve Haines, consilier în domeniul educației, au compilat cele mai valoroase sfaturi de care ai nevoie pentru a devansa competiția. Au intervievat oameni de succes din toate industriile pentru a te ajuta: să-ți găsești jobul potrivit, să-ți faci o prezentare online convingătoare, să aplici și să te descurci la interviuri. De asemenea, te ajută și din punct de vedere emoțional, să-ți crești încrederea în sine și reziliența, să faci față suișurilor și coborâșurilor firești când pleci în căutarea unui job.

5. Parents who lead

Autor: Stewart D. Friedman, Alyssa F. Westring
În perioada de work from home petrecem mai mult timp copiii și acesta ar putea fi un timp investit eficient. Și în 2021 vom fi împreună acasă așa că o carte care să ne îndrume pe acest drum în care împletim jobul cu parentingul este chiar binevenită. Cartea Parents who lead include exemple convingătoare din viața unor părinți care lucrează și îți arată cum să proiectezi un viitor bazat pe valorile tale de bază, să implici copiii în acțiuni semnificative. Vei dezvolta simțul comunității, al sprijinului în aspectele esențiale ale vieții tale. Vei descoperi modalități mai bune de a trăi și de a lucra. Este ghidul de care ai nevoie pentru a construi un viitor mai bun, pentru a promova relații semnificative și reciproc satisfăcătoare și pentru a crea o viață mai bogată pentru tine și pentru copii.

6. Edge

Autor: Laura Huang
E o perioadă în care dacă avem un job stăm liniștiți. Atât de liniștiți încât uneori intrăm în stagnare pe plan profesional. Punem în stand-by creativitatea și nu ne mai gândim poate la ceea ce ne face unici. Edge îți schimbă însă perspectiva. Vei descoperi cum îți poți transforma punctele slabe în puncte forte și cum îți poți crea un avantaj în orice situație. Autoarea Laura Huang îți povestește cum un antreprenor a obținut o investiție în ciuda faptului că a fost inițial disprețuit pentru accentul său străin și cum un candidat politic a depășit îndoielile alegătorilor cu privire la dizabilitățile sale fizice. Edge arată că succesul înseamnă să știi cine ești și să folosești aceste cunoștințe în mod strategic. După lectură îți va fi mai ușor să identifici ce te face unic și să mergi la următorul nivel.

7. Life’s Great Question

Autor: Tom Rath
De multe ori viața noastră se rezumă la cum putem obține un salariu mai mare. Acesta este motivul pentru care ne simțim copleșiți, iar munca nu ne mai face fericiți. Însă te-ai întrebat: care sunt cele mai semnificative contribuții pe care le poți aduce? Aceasta este Marea Întrebare a Vieții. Viața este despre ceea ce faci pentru a îmbunătăți lumea din jurul tău. Cartea îți va arăta cum să-ți faci munca și viața mai semnificative. Vei descoperi o altă perspectivă, mult mai profundă față de viziunea de acum.

De la cărți care te ajută să lucrezi cu tine pentru a accepta schimbarea, la cele care te ghidează cu tot arsenalul pentru a-ți găsi jobul potrivit sau cărți menite să te scoată din zona de confort, tu ce lectură pentru dezvoltare personala îți dăruiești în această vacanță?

18
cursuri gratuite
Credem că intruirea la distanță este o oportunitate
valoraosa pentru tineri

Despre platformă

E-focus este o platformă online elaborată și dezvoltată de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Fiind o platformă e-learning, aceasta reprezintă utilizarea de media electronică și a tehnologiilor informaționale și de comunicație, în domeniul educației nonformale a tinerilor, în ceea ce privește cariera acestora.

Cu platforma ”e-focus”, ai acces la resurse educaționale gratuite, îți folosești timpul rațional pentru formare, comunici într-un mediu prietenos pentru tineri și ești în același timp conectat la un viitor al tehnologiilor moderne. Misiunea platformei este îndreptată în a ajuta tinerii, să obțină informațiile actualizate despre carieră, inclusiv obținerea de cunoștințe și abilități necesare în diverse domenii de interes profesional. Platforma este o oportunitate oferită absolut gratuit tuturor, și este elaborată în baza principiilor de accesibilitate, flexibilitate și adaptabilitate.