1
2
3
4

13 sfaturi de dezvoltarea personală cu efecte imediate

30 Septembrie 2020372

În ultima perioadă au apărut atâtea discuții și informații pe tema dezvoltării personală, dar oricum prea puțini le aplică. Paradoxal, nu? Cu cât mai multe oportunității oferi oamenilor, cu atât mai pasivi și lipsiți de motivație devin. Dar nu și cei care ne citesc blogul, căci faptul că ești aici și că citești acest articol demonstrează dorința ta de cunoaștere.

Și anume pentru tine venim astăzi cu o listă de sfaturi, care aduc efecte imediat după aplicare.

1. Din orice eșec, poți și trebuie să iei ceva util
Criza ne împinge spre dezvoltare, ne ajută să privim situația într-un mod nou, ne oferă o experiență neprețuită. Uneori, eșecul este un semn că nu ești pregătit încă sau nu este pentru tine.

2. Înregistrează totul
Planuri, idei valoroase, gânduri proprii – notează-le imediat atunci când vin, căci peste o oră vei uita tot. Scrie într-o agendă sau în telefon. Dacă ești la volan, înregistrează-le în voce.

3. Nu lua lucrurile prea în serios
Un pic de simț al umorului și autocritică te pot ajuta să treci peste multe situații „mai puțin” plăcute. Încercă să nu te deranjezi, nu păstra supărările, ele te vor face doar să suferi. Fii flexibil și pozitiv.

4. Frica și principiul celor 90% de probabilitate

Există 90% de probabilitate ca ceea de ce îți este frică să nu se întâmple niciodată. Majoritatea riscurilor sunt inventate și nu au niciun motiv rațional la bază. Deci, nu te panica „pe loc gol” și trăiește-ți viața din plin.

5. Nu te compara niciodată cu ceilalți
Este foarte dificil să te gândești la faptul că cineva poate fi mai bun decât tine. Prin urmare, este mai bine să te compari cu tine însuți la diferite etape ale vieții, să notezi progresele în domeniul dezvoltării personale și să vrei mereu să crești.

6. Fii recunoscător/oare
Ar trebui să fii recunoscător/oare pentru tot ceea ce ai în acest moment și să prețuiești prietenii și rudele apropiate de tine. Căci doar astfel vei da semn subconștientului și universului că ești pregătit pentru mai mult.

7. Dacă nu poți schimba situația - schimbă atitudinea
Modificând atitudinea referitor la o situație sau o persoană într-o direcție mai pozitivă, ai mai multe șanse să o influențezi și să o schimbi

8. Poartă-te cu oamenii așa cum ai vrea ca ei să se poarte cu tine
Învață regulile unei comunicări competente, tratează oamenii ca pe cei mai buni prieteni și ei o să-ți răspundă în același mod.

9. Nu te judeca și nu te învinui
Această ocupație „fură” multă energie, alungă atitudinea pozitivă și inhibă dezvoltarea. Când faci o greșeală, ia din ea utilul și mergi mai departe, fără a regreta nimic.

10. Mod de viață activ
Nu încetini procesele. Dacă vei fi pasiv, atunci nimic nu ți se va întâmpla în ritmul pe care îl vrei și meriți.

11. Pentru a primi, trebuie mai întâi să oferi
Nu aștepta dragoste, bunătate, ajutor. Iubește, oferă bunătate, ajută tu primul, apoi fii sigur/ă că ți se va răspunde la fel.

12. Legea Parkinson-ului
Legea Parkinsonului spune că poți face orice lucru mult mai repede decât crezi. Dacă îți dai o săptămână pentru a face ceva, ți se va părea extrem de complicat, dar dacă îți dai două ore, vei reuși foarte repede să te concentrezi și să realizezi.

13. Principiul Pareto
Conform principiului Pareto, 80% din veniturile tale vor fi câștigate datorită a 20% din eforturile tale. Deci învață să îți selectezi corect prioritățile și gestionează-ți corect timpul, astfel economisești timpul și energia, pe care, ulterior, le vei folosi în direcția potrivită.

Dezvoltarea personală este „un ingredient” extrem de important al vieții, atât al oamenilor de afaceri, cât și a angajaților, fără de care nu este posibilă evoluția. Așă că ai grijă să contribui în fiecare zi la dezvoltarea personală pentru a crește personalitatea și afacerea ta.

18
cursuri gratuite
Credem că intruirea la distanță este o oportunitate
valoraosa pentru tineri

Despre platformă

E-focus este o platformă online elaborată și dezvoltată de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Fiind o platformă e-learning, aceasta reprezintă utilizarea de media electronică și a tehnologiilor informaționale și de comunicație, în domeniul educației nonformale a tinerilor, în ceea ce privește cariera acestora.

Cu platforma ”e-focus”, ai acces la resurse educaționale gratuite, îți folosești timpul rațional pentru formare, comunici într-un mediu prietenos pentru tineri și ești în același timp conectat la un viitor al tehnologiilor moderne. Misiunea platformei este îndreptată în a ajuta tinerii, să obțină informațiile actualizate despre carieră, inclusiv obținerea de cunoștințe și abilități necesare în diverse domenii de interes profesional. Platforma este o oportunitate oferită absolut gratuit tuturor, și este elaborată în baza principiilor de accesibilitate, flexibilitate și adaptabilitate.