1
2
3
4

Cum să-ți găsești vocația și să acumulezi experiența profesională

02 Iunie 2020697

Fiecare dintre noi visează să aibă un job ideal. Să începem ziua de muncă cu plăcere și, totodată, să învățăm o grămadă de lucruri noi. Dorim ca decizia noastră în ce privește domeniul pe care îl alegem să fie una bună și să nu regretăm apoi.Iar dacă te numeri printre cei care doresc să-și găsească vocația și să acumuleze experiența profesională, atunci trebuie să ai un plan bine pus la punct și să știi exact ce-ți dorești de la viitoarea ta carieră.Și, cu toate că e o perioadă incertă și piața muncii este într-o ușoară dezmorțire, cariera ta nu trebuie să stea în loc. Trebuie să știi că angajatorii sunt în căutare de talente în aceste momente, iar cei mai buni își vor găsi întotdeauna loc în piața muncii. E important să investești timp și efort pentru a-ți găsi cel mai potrivit job și pentru a acumula experiența profesionala.Ce trebuie să faci ca să ai un start în carieră pe măsura așteptărilor și să acumulezi experiența profesională!

Acceptă provocările
Orice experiență din timpul facultății sau în afara ei, fie că este vorba de internship, voluntariat sau chiar antreprenoriat, te va ajuta să pui bazele viitoarei cariere. Fii deschis oricărei oportunități din care poți învăța ceva, iar acestea vor da roade atunci când te vei angaja pentru prima oară. Doar așa poți descoperi care îți este vocația, încercând lucruri noi, cunoscând oameni și găsind cele mai bune modele pe care să le urmezi.

Investește în pregătirea ta
Când spun investește nu mă refer neapărat la resurse financiare, ci mai degrabă la cele care se referă la învățare. Mai exact, training-uri, cursuri la care poți apela chiar și din confortul casei tale.De asemenea, universitățile colaborează cu angajatorii din piața muncii, astfel încât pun la dispoziția studenților mai multe cursuri gratuite. Acestea îți pot oferi o imagine mai clară asupra meseriilor existente pe piață.Totodată, prin intermediul acestora vei avea ocazia să intri în contact direct cu angajatorii. Iar de la ei poți afla mai multe despre cum stau lucrurile la un job sau în compania lor. Pe termen lung, este o metodă ideală de a te orienta în carieră!

Dezvoltă-ți hobby-urile
Dacă ai descoperit deja că îți place o anumită activitate și o faci cu plăcere, nu ezita să o dezvolți. Din orice meserie poți câștiga un salariu mare, doar trebuie să-ți placă cu adevărat ceea ce faci. Mai ales, în această perioadă cu toții avem timp suficient la dispoziție pentru astfel de activități și e important să profităm de asta la maximum.

Urmează-ți visul
Alegerea primului domeniu de activitate, a primului job sau a primei companii sunt decizii care au un impact puternic asupra viitoarei tale cariere. Astfel că, ar fi bine să te gândești ce-ți dorești tu, ce ai vrea cu adevărat să faci, iar sfaturile apropiaților sau prietenilor să le lași pentru mai târziu. Fă-ți o analiză din care să poți să tragi niște concluzii. Cum îți place să petreci timpul, ce ai vrea să înveți sau chiar unde ai vrea să lucrezi. S-ar putea ca această radiografie să te ducă mai aproape de jobul ideal pentru tine.
Așadar, acum știi cu ce să începi! Iar dacă ai ales deja domeniul în care vrei să lucrezi, atunci intră pe https://www.facebook.com/CRTDACIAFOCUS/ și caută jobul ideal pentru tine! Iar dacă nu ești hotărât în privința domeniului sau companiei în care vrei să lucrezi, atunci consilierul e-focus te poate ajuta în acest demers. Trebuie să apelezi numărul 068427747, iar coordonatorul nostru te va îndruma atât în privința CV-ului, cât și în ce privește joburile care ți se potrivesc.

18
cursuri gratuite
Credem că intruirea la distanță este o oportunitate
valoraosa pentru tineri

Despre platformă

E-focus este o platformă online elaborată și dezvoltată de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Fiind o platformă e-learning, aceasta reprezintă utilizarea de media electronică și a tehnologiilor informaționale și de comunicație, în domeniul educației nonformale a tinerilor, în ceea ce privește cariera acestora.

Cu platforma ”e-focus”, ai acces la resurse educaționale gratuite, îți folosești timpul rațional pentru formare, comunici într-un mediu prietenos pentru tineri și ești în același timp conectat la un viitor al tehnologiilor moderne. Misiunea platformei este îndreptată în a ajuta tinerii, să obțină informațiile actualizate despre carieră, inclusiv obținerea de cunoștințe și abilități necesare în diverse domenii de interes profesional. Platforma este o oportunitate oferită absolut gratuit tuturor, și este elaborată în baza principiilor de accesibilitate, flexibilitate și adaptabilitate.