1
2
3
4

Curs de instruire pentru doritorii de a deveni brokeri sau declaranți vamali!

21 Aprilie 2020626

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) anunță organizarea, cu începere din 28 aprilie, a unui nou curs la distanță pentru instruirea primară a declarantului vamal. Cursul de instruire va avea o durată de cinci săptămâni, 160 de ore de studiu și se va încheia pe 5 iunie.

Instruirile se vor desfășura în regim de videoconferință, de luni până vineri, în intervalul orelor 17.45 și 20.45, și sâmbăta conform graficului.
Tradițional, după susținerea testelor, audienții vor primi certificate de absolvire a cursului, document necesar pentru angajare în companiile de brokeri vamali sau în calitate de declaranți vamali în nume propriu.
Instruirile vor fi ghidate de către cei mai buni formatori din cadrul Serviciului Vamal. Programul cursului include un set de teme importante, printre care: metodele determinării valorii în vamă a mărfurilor, certificarea originii mărfurilor, normele tehnice privind imprimarea, utilizarea și completarea declarației vamale în detaliu, metodologia calculării și perceperii drepturilor de import/export, modul de completare a declarației vamale în sistemul informațional Asycuda World administrat de CTIF.
Participanții la instruiri trebuie să dețină diplome de studii superioare sau medii de specialitate, să cunoască computerul și să posede abilități de utilizare a acestuia.
Doritorii de a participa la instruiri urmează să completeze următorul formular: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-LMKtAyWkhGuQYK-jzLygJiCUBB7Uy57IDv86vbTCYo3pXg/viewform

Cursul de instruire la distanță se va desfășura cu utilizarea aplicației Skype. Participanții la instruiri vor beneficia de consultanță și suport tehnic privind modul de conectare la acest curs, precum și modul de interacțiune cu formatorul care ghidează instruirea.
Fiecare participant va primi, în format electronic, o mapă de lucru cu un set de extrase din acte normative și modele de declarații vamale necesare pentru procesul de instruire.
Informații suplimentare despre organizarea cursului respectiv pot fi obținute la Centrul de instruire în finanțe al CTIF, tel. 068669942, e-mail instruire@ctif.gov.md.

18
cursuri gratuite
Credem că intruirea la distanță este o oportunitate
valoraosa pentru tineri

Despre platformă

E-focus este o platformă online elaborată și dezvoltată de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Fiind o platformă e-learning, aceasta reprezintă utilizarea de media electronică și a tehnologiilor informaționale și de comunicație, în domeniul educației nonformale a tinerilor, în ceea ce privește cariera acestora.

Cu platforma ”e-focus”, ai acces la resurse educaționale gratuite, îți folosești timpul rațional pentru formare, comunici într-un mediu prietenos pentru tineri și ești în același timp conectat la un viitor al tehnologiilor moderne. Misiunea platformei este îndreptată în a ajuta tinerii, să obțină informațiile actualizate despre carieră, inclusiv obținerea de cunoștințe și abilități necesare în diverse domenii de interes profesional. Platforma este o oportunitate oferită absolut gratuit tuturor, și este elaborată în baza principiilor de accesibilitate, flexibilitate și adaptabilitate.