1
2
3
4

5 mituri despre primul job în rândul tinerilor

15 Iunie 2019238

Primul job este întotdeauna o mare provocare pentru tinerii care se lansează pentru prima oară pe piața muncii. La fel este și primul interviu, prima zi de muncă și primii colegi cu care interacționezi. Cu toate acestea, trebuie să treci prin ele dacă vrei să-ți croiești un traseu profesional de succes.

Din motivul că ți-ai dat multe întrebări și ai primit mai puține răspunsuri la ele până să fii angajat, ar fi bine să elucidezi mai întâi, miturile create despre primele interacțiuni cu viitorul angajator.

Primul job îți marchează întreaga carieră

Mulți tineri, care sunt în căutarea unui job, sunt de părerea că alegerea companiei și a domeniului de activitate le poate marca considerabil viitorul profesional. Adevărul e că, tinerii se reprofilează în următorii 20 de ani de experiență.

Îți alegi domeniul în funcție de salariile oferite pe piață

Tinerii greșesc când cred că e important să aleagă jobul după venit, însă trebuie să știe că, cel mai important e să facă ceea ce le place, iar banii vin după.

Trebuie să lucrezi în domeniul în care ți-ai făcut studiile

În jurul nostru sunt o mulțime de oameni, care spre exemplu au absolvit facultatea de marketing, dar activează ca agent publicitar. Astfel, dacă ai finisat facultatea și ți-ai dat seama că nu e ceea ce ți-ai dorit, extinde-ți orizontul, piața muncii îți pune la dispoziție o varietate de posturi atractive.

Pune cât mai multă informație în CV

Dacă CV-ul conține o multitudine de informații inutile, șansele de a fi angajați se minimizează. Pune accent pe abilitățile tale obținute în urma activităților anterioare, fii clar și concis.

Trebuie să accepți prima ofertă pe care o primești

Nu este adevărat! Dacă ai un pic de răbdare și analizezi diverse oferte la prima angajare, la sigur vei avea succes. Tratează cu seriozitate toate oportunitățile, căci merge vorba de viitoarea ta carieră.

Echipa noastră, îți urează succes în continuare, pentru ați obține job-ul dorit!

18
cursuri gratuite
Credem că intruirea la distanță este o oportunitate
valoraosa pentru tineri

Despre platformă

E-focus este o platformă online elaborată și dezvoltată de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Fiind o platformă e-learning, aceasta reprezintă utilizarea de media electronică și a tehnologiilor informaționale și de comunicație, în domeniul educației nonformale a tinerilor, în ceea ce privește cariera acestora.

Cu platforma ”e-focus”, ai acces la resurse educaționale gratuite, îți folosești timpul rațional pentru formare, comunici într-un mediu prietenos pentru tineri și ești în același timp conectat la un viitor al tehnologiilor moderne. Misiunea platformei este îndreptată în a ajuta tinerii, să obțină informațiile actualizate despre carieră, inclusiv obținerea de cunoștințe și abilități necesare în diverse domenii de interes profesional. Platforma este o oportunitate oferită absolut gratuit tuturor, și este elaborată în baza principiilor de accesibilitate, flexibilitate și adaptabilitate.