1
2
3
4

Institutul European de Studii Politice din Moldova selectează audienți la programul de activități din anul 2020

22 Ianuarie 2020355

Institutul European de Studii Politice din Moldova (IESPM) anunță un concurs pentru selectarea audienților programului de activități din anul 2020. În anul 2020 vor fi organizate trei seminare internaționale în Chișinău.

Cele trei seminare vor avea o durată de trei zile fiecare și se vor desfășura în martie-aprilie, iunie și octombrie (datele exacte urmează a fi comunicate ulterior). La încheierea programului de comunicare/conlucrare, audienții IESPM vor avea posibilitatea să participe la Forul Mondial pentru Democrație, organizat de către Consiliul Europei și autoritățile franceze la Strasbourg, Franța, în toamna anului 2020 (tradițional, la începutul lunii noiembrie).

În cadrul celor trei seminare vor fi abordate subiecte esențiale ce țin de provocările și oportunitățile pe care le presupune procesul de transformare democratică, modernizare și integrare europeană a Republicii Moldova: calitatea democrației reprezentative, funcționarea instituțiilor democratice, reformele socio-economice, responsabilizarea clasei politice, rolul sectorului asociativ, al mass media etc.

În cadrul programului participanții vor avea prilejul să facă cunoștință cu viziunile unor experți internaționali și naționali notorii, referitoare la procesul de democratizare în țările din Europa de Est și la standardele și procesele din Uniunea Europeană.

Audienții vor fi selectați printr-un concurs care se desfășoară în două etape. În prima etapă, candidații vor completa un formular pe care îl vor expedia pe adresa de e-mail a persoanei de contact din cadrul IESPM. În etapa a doua a concursului, persoanele selectate în baza formularelor de aplicare vor fi invitate la un interviu.

Candidații care vor susține cu succes procesul de selectare vor semna un Acord de Participare la activitățile IESPM. Persoanele care vor absolvi cu succes programul IESPM vor obține Diploma de Participare, certificată de secretarul general al Consiliului Europei și directorul executiv IESPM.

Candidații eligibili pentru programul IESPM sunt persoane care:
# au demonstrat progrese profesionale importante în unul din următoarele domenii: activitate politică, administrație publică centrală sau locală, mediu academic, sector asociativ, business, mass-media, justiție;
# au o atitudine civică activă, fiind vizibili în spațiul public;
# au vârsta între 23 și 35 de ani (în cazuri de excepție – până la 40 de ani sau mai puțin de 23);
# vor aplica cunoștințele obținute în cadrul activităților profesionale desfășurate;
# posedă cunoștințe avansate de limba engleză.

Persoana care recomandă își asumă responsabilitatea pentru delegarea audientului la lucrările seminarelor şi trebuie să fie disponibilă, în caz de necesitate, să ofere comisiei de selectare unele informații suplimentare despre candidat.

Persoanele interesate vor completa formularul de aplicare până pe data de 7 februarie 2020 și îl vor trimite la adresa de e-mail vcibotaru2018@gmail.com.

Pentru informații suplimentare puteți apela 069799695 (Alexandru Platon) sau 079111113 (Viorel Cibotaru).

Vezi formularul mai jos.

EIPSM Application Form by Constantin Topala on Scribd

18
cursuri gratuite
Credem că intruirea la distanță este o oportunitate
valoraosa pentru tineri

Despre platformă

E-focus este o platformă online elaborată și dezvoltată de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Fiind o platformă e-learning, aceasta reprezintă utilizarea de media electronică și a tehnologiilor informaționale și de comunicație, în domeniul educației nonformale a tinerilor, în ceea ce privește cariera acestora.

Cu platforma ”e-focus”, ai acces la resurse educaționale gratuite, îți folosești timpul rațional pentru formare, comunici într-un mediu prietenos pentru tineri și ești în același timp conectat la un viitor al tehnologiilor moderne. Misiunea platformei este îndreptată în a ajuta tinerii, să obțină informațiile actualizate despre carieră, inclusiv obținerea de cunoștințe și abilități necesare în diverse domenii de interes profesional. Platforma este o oportunitate oferită absolut gratuit tuturor, și este elaborată în baza principiilor de accesibilitate, flexibilitate și adaptabilitate.